Skip to content

خواص بی نظیر هل (Cardamom) در طب سنتی

خواص بی نظیر هل (Cardamom) در طب سنتی

کلیات گیاه شناسی هل :

کاشت گیاه هل

هل گیاهی است که در مناطق حاره  و گرم می روید . وطن آن هندوستان می باشد و حدود ۸۰% هل مصرفی دنیا از هندوستان صادر می شود این گیاه پایا و علفی است که ریزوم آن ساقه های هوایی مانند برگ بهم پیچیده گاهی تا ارتفاع ۴ متر خارج می شود یک یا دو ساقه گل دهنده از قاعده ساقه های هوایی خارج می شود که دارای گل های کوچک برنگ سفید یا سبز روشن می باشد.

میوه هل بیضی شکل ، مانند قلب و برنگ زرد یا سبز روشن بطول ۱-۲ سانتیمتر است . دانه های معطر و مطبوعی به رنگ قهوه های به قرمز در آن وجود دارد که به مصرف ادویه و خوشبو کردن غذاها می رسد

ترکیبات شیمیایی و ساختاری هل :

هل دارای اسانس فرار و معطری در حدود ۴% می باشد ضمنا این گیاه دارای مواد رزینی و چربی نیز هست.

خواص هل در طب سنتی

خواص دارویی هل در طب سنتی :

خواص بی نظیر هل :

  1. هل از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است.
  2. چون هل بشکل قلب می باشد بنابراین تقویت کنده قلب است.
  3. بادشکن بوده و گاز معده و روده را خارج می سازد.
  4. تقویت کننده بدن است.
  5. ادرار آرو است.
  6. قاعده آور است.
  7. مقوی سیستم هضم است.
  8. باعث هضم غذا می شود.
  9. زخم های دهان را برطرف می کند بدین منظور دم کرده هل را در دهان مضمضه کنید.
  10. خوشبو کننده دهان است.
  11. برای تسکین گوش درد ، گرد هل را در گوش بریزید.
  12. برای برطرف کردن دل بهم خوردگی و تهوع ،‌ از دم کرده هل استفاده کنید.
  13. اشتها آور است.
  14. تب را پایین می آورد.
  15. درمان سرما خوردگی است.
  16. برای تسکین درد رماتیسم مفید است.
  17. ترشی معده را برطرف می کند.
  18. ضد مسمومیت است.
  19. برای رفع بیماریهای چشم مفید است.
خواص هل در طب سنتی

طرز استفاده صحیح از هل :

دم کرده هل :

دم کرده : مقدر ۳۰ گرم هل کوبیده را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید بمدت ۱۰ دقیقه دم بکشد سپس صاف کرده و بنوشید.

چای هل :

چای هل دمنوش

هل را همچنین می توان به چایی یا دیگر گرم نوش ها اضافه کرد .

مضرات استفاده از هل :

مقدار مصرف زیاد هل برای روده ها مضر است . برای رفع این اشکال آنرا باید با کتیرا خورد .

بیشتر بخوانید :

با خواص دارویی هویج آشنا شوید.

+2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.